33.png

Svensk potatispannkaka (råraka) med löjrom


Unna dig en traditionell svensk maträtt med detta recept på råraka, en krispig potatispannkaka. Den är toppad med rik löjrom, smetana, färsk dill och rödlök. Perfekt som en elegant aptitretare eller ett gourmet-snacks.

9.png

Ingredienser:


  • Fasta potatisar
  • Rödlök
  • Smör
  • Löjrom
  • Gräddfil (smetana)
  • Färsk dill eller gräslök
  • Citron
  • Salt & Peppar
OneFormRosti.jpg

Så här gör du:


  1. Ställ in ugnen på 210 grader Celsius varmluft. 
  2. Skala potatisen och riv den på den grova sidan av ett rivjärn. 
  3. Blötlägg i kallt vatten i ca 30 minuter, låt rinna av ordentligt i ett durkslag. Pressa gärna ut överflödigt vatten.
  4. Skeda potatissmeten tunt på OneForm, platta till den, strö över salt och lägg en skiva smör på toppen.
  5. Ställ in OneForm i ugnen. Vänd dem efter 10 minuter så att de blir brända på båda sidor. Vänta i ytterligare 3-4 minuter. Stek tills de är genomstekta, krispiga och vackert gyllenbruna. 
  6. Finhacka rödlök och dill (eller gräslök).
  7. Toppa varje råraka med en sked löjrom. Lägg en klick gräddfil (smetana) ovanpå. Strö nyhackad dill/ gräslök över rårakan och garnera med rödlök. 
  8. Servera rårakan medan den är varm och krispig med citron vid sidan om. Smaklig måltid!

995 kr

Ugnsform med fack för ägg, rösti och kakor OneForm är den lekfulla ugnsformen som lyfter både brunch och vardagsmat. Med sina smarta fack och vår patenterade iPinium™-teknologi ...

Undrar du över något?


  • Yes! Du kan använda OnePan på alla spishällar, inklusive gas-, el-, induktions- och keramikhällar.

  • Om din stekpanna är en OnePan är det inga problem! Var bara försiktig med handtaget - det blir också varmt!

  • Storleken spelar roll ... när det gäller att välja den perfekta stekpannan 🍳 På OnePan erbjuder vi en rad olika storlekar som passar alla dina matlagningsbehov, från snabb frukost till gourmetmiddagar. Här är en snabbguide som hjälper dig att välja den bästa för ditt kök:

    * OP 20: Perfekt för enskilda portioner eller små portioner. Perfekt för att steka ett ägg eller göra en enda pannkaka.

    * OP 24: Perfekt för att laga mat för två. Tänk sauterade grönsaker eller ett par kycklingbröst.

    * OP 26 Sauté: Din favorit för mångsidig matlagning. Perfekt för sauter, sjudning och rätter som behöver lite mer utrymme och ett lock för att behålla fukten.

    * OP 28: Perfekt för familjemåltider. Har du provat vårt legendariska recept på pizza i panna? OP 28 är perfekt för det!

    * OP 30: Ska du ha middagsbjudning? Den här pannan är din bästa vän. Perfekt för stora portioner och stora sammankomster.

    Oavsett storlek är varje OnePan tillverkad av 100 % återvunnet aluminium med en PFAS-fri non-stick-beläggning, vilket garanterar högsta prestanda och hållbarhet.

  • OnePan är utformad för att tåla allt – metallredskap, ugnar, höga temperaturer, öppen eld och diskmaskiner. Men precis som alla andra föremål i ditt hem håller din OnePan längre om du tar hand om den med kärlek. På så sätt behöver du inte återställa beläggningen så ofta, vilket är bra både för din plånbok och för miljön. Klicka här för att läsa mer: Skötselråd