Krispiga quesadillas med BBQ-kyckling

Krispiga quesadillas med BBQ-kyckling


Recept av Mikael Wallborg

Krispig tortilla, smält ost och saftig BBQ-kyckling – kan det bli bättre? Den här enkla quesadillan med kyckling görs direkt i OnePan 24 cm, stekpannan som ger perfekt stekyta utan att något fastnar.

Ett snabbt och smakrikt recept som passar lika bra till vardagsmiddag som till helgmys. Med OnePan får du jämn värme, krispiga kanter och enkel rengöring efteråt.

Tillagningstid: 30 min
Antal personer: 2

Ingredienser

1–2 kycklingfiléer
Salt, peppar & paprikapulver
3 msk BBQ-sås
2 tortillabröd
1 röd lök, tunt skivad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 dl riven ost (gärna cheddar)
1 tsk tomatpuré (valfritt)
1 msk olivolja eller smör

Så här gör du

  1. Hetta upp OnePan 24 på medelvärme med lite olja eller smör. Krydda kycklingen och stek i ca 10 min vänd en gång.
  2. Ta upp kycklingen, strimla den fint och ställ åt sidan.
  3. I samma panna – fräs lök och vitlök tills det mjuknar. Tillsätt ev. tomatpuré och en skvätt vatten.
  4. Rör i BBQ-såsen och kycklingen, låt allt blandas ordentligt.
  5. Lägg ett tortillabröd i pannan, strö över ost på halva sidan, lägg på BBQ-kycklingen och mer ost ovanpå. Vik över och stek på låg värme tills ytan är gyllene och osten smält.
  6. Skär i bitar och servera direkt från din OnePan – varmt, kladdigt och helt perfekt.

För bästa resultat


Vi rekommenderar att du använder dig av:

Krispiga quesadillas med BBQ-kyckling
Stekpanna 24 cm, Non-stick utan PFAS | OnePan