Allmänna villkor

Företagsinformation

Innehållet i denna webbshop tillhandahålls, uppdateras och hanteras av följande företag:
ONEPan AB
Bögatan 1
412 72 Göteborg

Företagsnummer: 559229-9761
E-postadress: info@onepan.se

Allmänt

När du handlar hos oss omfattas alla transaktioner av svensk lag och om inget annat anges hänvisas till konsumentköplagen, konsumenttjänstlagen och lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (distansavtalslagen).

För att handla via www.onepan.se måste du antingen vara myndig eller ha tillstånd av en advokat för att ingå avtal.

Beställningen är bindande så snart ONEPan har tagit emot din beställning. Observera att vid eventuella prisfel eller andra fel, och som är av sådan karaktär att du har insett, eller borde ha insett, att det förelåg ett fel, är ONEPan AB inte bundet av avtalet.

Du har alltid möjlighet att ångra köpet i enlighet med gällande lagstiftning. Se avsnittet om returpolicy.

När ONEPan tar emot din beställning kommer ONEPan att bekräfta detta och automatiskt skicka en bekräftelse på beställningen via e-post till den e-postadress du har angett. Läs orderbekräftelsen noggrant. Om bekräftelsen inte stämmer överens med din önskade beställning, vänligen kontakta ONEPan AB e-post: info@onepan.se och ange ordernummer.

ONEPan  förbehåller sig rätten att göra prishöjningar, prisfel, valutaförändringar, avgiftsförändringar, sålda varor, restorder, stavfel, force majeure och i de fall leverans till dig försenas på grund av att fraktbolaget inte kan leverera till dig vid överenskommen tid.

Leverans och fraktkostnader

Varje vara anges med pris inklusive moms. I varukorgen kan du se totalpriset inklusive alla avgifter, moms, frakt och betalning.

Betalningsvillkor anges i kundvagnen beroende på vald betalningsmetod.

Fraktvillkor anges i kundvagnen beroende på vald fraktmetod.

Vänligen skicka ett mail till oss om du vill beställa utanför våra fraktdestinationer i utcheckning.

Vid retur eller avbokning står kunden för fraktkostnaden.
Om varorna du beställer är defekta. Anspråk är kostnadsfria.


Vi förbehåller oss rätten att förlänga leveranstiden på grund av tull.

Alternativ leveransadress

För att få din beställning levererad till en annan adress måste du ange den i kassan.
Klarnas villkor (endast vid betalning med Klarna Faktura eller Konto) kräver att vi levererar din beställning till en adress där du är registrerad.

Leverans till minderåriga

Vi levererar inte till personer under 18 år utan vårdnadshavares tillstånd.

Betalning

I samarbete med Klarna Bank AB (publ), Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, erbjuder vi dig följande betalningsmetoder. Betalning ska göras till Klarna.

- Betala inom [14] dagar: betalningsperioden är 14 dagar från leveransen av varornas tillgänglighetsdatum för tjänsten. Du kan hitta de fullständiga villkoren för de marknader där denna betalningsmetod är tillgänglig här:
Storbritannien, Tyskland, Sverige, Norge, Danmark, Finland, Österrike och Nederländerna.

- Dela räkningen: Klarnas finansieringstjänst gör att du kan betala ditt köp i flexibla eller fasta månatliga delbetalningar enligt de villkor som anges i kassan. Avbetalningen förfaller i slutet av varje månad efter inlämnande av separat månadsfaktura av Klarna. Ytterligare information om räkningsdelning inklusive villkor och standard europeisk konsumentkreditinformation finns här för de marknader där denna betalningsmetod är tillgänglig: Österrike, Storbritannien, Tyskland, Sverige, Norge, Danmark och Finland.

- Direktbank: tillgängligt i Tyskland, Österrike och Nederländerna. Ditt konto kommer att debiteras direkt efter din beställning.

- Autogiro: Tillgängligt i Tyskland, Sverige, Österrike och Nederländerna. Ditt konto kommer att debiteras efter leverans av varorna eller biljetterna/tillgänglighetsdatum för tjänsten eller vid prenumeration enligt de tidslinjer som meddelats. Du kommer att meddelas om datum/datum via e-post.

- Kortbetalningar: tillgängligt i Tyskland. Beloppet kommer att reserveras på ditt kort och kommer att debiteras efter leverans av varorna eller biljetter/tillgänglighetsdatum för tjänsten. Vid prenumeration kommer beloppet att debiteras enligt aviserade tidslinjer.

Betalningsmetoder Betala på [14] dagar, Split bill och Autogiro är endast tillgängliga vid en positiv kreditbedömning. För detta ändamål kommer vi under beställningsprocessen och hanteringen av ditt köp att vidarebefordra din adress och kreditupplysningsuppgifter till Klarna. Vi kan endast erbjuda dig de tillgängliga betalningsmetoderna baserat på resultatet av kreditprövningen. Allmän information om Klarna och användarvillkoren per land finns på klarna.com. Dina personuppgifter behandlas i enlighet med gällande dataskyddslagstiftning och i enlighet med informationen i Klarnas integritetspolicy.

Returpolicy

– Enligt distans- och hemförsäljningslagen (2005:59) har du som kund ångerrätt i 14 dagar efter mottagandet av varan.
– Vid tvist följer vi rekommendationerna från Klagomålsnämnden.
- Varor som returneras ska vara oanvända och i originalförpackning.
Inom 14 dagar efter mottagandet av varorna återbetalar vi produktvärdet.
- Returer ska åtföljas av namn, ordernummer och anledning till retur.
– Vid retur eller avbokning står kunden för fraktkostnaderna.
Varor returneras till följande adress:

ONEPan AB
c/o Ipinium
Förrådsgatan 3
542 43 Mariestad, Sweden

Garanti

Vid köp av ONEPan AB-produkter ingår en livstidsgaranti, förutom den ombeläggningsbara nonstick-beläggningen.

Paketet returneras inte

Ej uthämtade varor returneras till oss. För alla ej uthämtade paket förbehåller vi oss rätten att ta ut returfrakt, hantering och avgifter.

Klagomål

– Du som kund har rätt att göra anspråk på en produkt om dess egenskaper skiljer sig från vad vi lovat.
- För alla klagomål, vänligen kontakta oss på info@onepan.se.
- Tre års garanti är i enlighet med konsumentköplagen.
- Konsumenten kommer att få ersättning för eventuella fraktkostnader som uppstår i samband med reklamationen.
- Klagomålet ska returneras till följande adress:
ONEPan AB
c/o Ipinium
Göteborgsgatan 11
542 43 Mariestad, Sweden

– Konsumentverket har en standardblankett för att utöva ångerrätten.
Du kan ladda ner den här.

Kontakt

För alla frågor av något slag vänligen kontakta oss på info@onepan.se

Personlig information

Genom att registrera dig godkänner du att vi lagrar och använder dina personuppgifter i ONEPan AB för att uppfylla dina förväntningar gällande leverans, leveransinformation och kundservice.

Inga personuppgifter kommer att lämnas ut till tredje part, förutom i de fall då registreringen görs i samarbete med tredje part.

Enligt GDPR har du rätt till
– Få informationen vi har lagrat om dig
- Få dina lagrade uppgifter raderade. Om du ber oss att radera dina uppgifter måste du se till att du lagrar all information du behöver för att hantera eventuella framtida garantianspråk.
- Om du vill radera dina uppgifter, vänligen kontakta oss på info@onepan.se

för att ta reda på mer om vilken information vi behåller och varför. Snälla klicka här.

Övrig

Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar på webbplatsen utan ytterligare meddelande och vi förbehåller oss rätten att göra fel. Vi frånsäger oss allt ansvar för skador som uppstår till följd av felaktig användning av ONEPan AB-produkter av konsumenten.