FAQ

Eftersom våra produkter är skapade för att tåla Re-Coat efter Re-Coat i vårt cirkulära system, är vi tillräckligt säkra på vår prestanda, kvalitet och hållbarhet för att erbjuda alla våra kunder en livstidsgaranti. Livstidsgarantin gäller för den gjutna kroppen gjord av 100 % återvunnet aluminium, vår tunna induktionsplatta och de tillverkade handtagen i rostfritt stål. Det enda undantaget från vår livstidsgaranti är non-stick beläggningen som går att återställa via vår tjänst Re-Coat.

Detta beror på att, precis som alla belagda saker (föreställ dig husfärg eller nagellack), slits non-stick beläggningar naturligt ut vid användning. För att förhindra att massor av fungerande kastruller hamnar på soptippen, bara för att det översta lagret är utslitet, har vi skapat vårt cirkulära system för att du ska kunna restaurera din stekpanna om och om igen.

När du köper en OnePan bör det vara sista gången du någonsin köper en ny panna.

Precis som alla andra beläggningar (exempelvis husfärg eller nagellack) kommer non-stick beläggningen på våra stekpannor och stekplåtar med tiden att slitas ut. Alla våra produkter är utformade för att kunna målas om i stället för att slängas när non-stick beläggningen oundvikligen börjar fastna. På så sätt sparar vi resurser både för dig och för naturen. På grund av att beläggningen naturligt slits i takt med användning, kan vi inte erbjuda en livstidsgaranti för beläggningen.Vi är så övertygade om prestandan, kvaliteten och hållbarheten hos alla andra delar av våra produkter. ONEPans produkter är hantverksmässigt utformade med vårt gjutna återvunna aluminium, vår tåliga induktionsplatta och våra rostfria handtag på våra stekpannor, därför kan vi lova dig en livstidsgaranti på dem. Så när du köper en ONEPan ska det vara sista gången du någonsin köper en ny.

Alla belagda köksredskap slits ut förr eller senare. Frågan är om du skulle riva ner hela huset när din väggfärg blivit sliten? Vår gissning är nej. När din nonstick-beläggning har blivit sliten kan du enkelt beställa en ny beläggning av din produkt genom att köpa en "Re-Coat" här.

Alla non-stick beläggningar har olika livslängd beroende på hur de hanteras och hur ofta de används. Eftersom ägaren av stekpannan kan laga mat i den från en gång i veckan till tre gånger om dagen, är det omöjligt att ge en livslängd som gäller för alla. Det är också en fråga om personlig preferens när du känner att den inte längre fungerar som den ska.

Vår tumregel är därför att beställa en Re-Coat när du normalt skulle ha slängt din non-stick stekpanna.

För att förlänga livslängden på din non-stick-beläggning så mycket som möjligt rekommenderar vi att du kollar in våra skötselråd.

I en drömvärld hade vi självklart gjort detta. Tyvärr är majoriteten av alla stekpannor inte skapade för att tåla en Re-Coat. Mindre hållbara stekpannor kommer att deformeras och förlora sin form om de går igenom vår Re-Coat-process. De mer hållbara, premium stekpannorna har ofta handtag som antingen är plast eller fästa på pannan, vilket gör dem omöjliga att belägga.

PFAS är en skadlig grupp av konstgjorda kemikalier som används för att stöta bort smuts och som finns i allt från non-stick stekpannor som Teflon, till smink, skidvalla och vattenavvisande/funktionskläder. Forskning visar att PFAS kan orsaka cancer och fertilitetsproblem hos människor. PFAS kallas för den eviga kemikalien eftersom den aldrig kan brytas ner av naturen. På grund av detta finns PFAS i både vattnet vi dricker och luften vi andas.

Skillnaden är att en stekpanna som innehåller PFAS släpper ut giftiga kemikalier vid överhettning och skråmor, detta gör inte din ONEPan. Vi producerar våra stekpannor och stekplåtar utan PFAS, vi använder oss istället av en keramisk beläggning som kan brytas ner av naturen. Den gör ingen skada för varken dig eller naturen - även om du skulle råka rispa din non-stick produkt.

Det stämmer! Alla våra produkter är belagda med samma keramiska, giftfria beläggning (utan tillsatt PFAS) och är tillräckligt hållbara för att kunna restaureras i vårt cirkulära system.

Non-stick egenskaper, förutsatt att det är en PFAS-fri och giftfri beläggning, erbjuder många fördelar. Det är lättskött, ofta lättare i sin vikt, tål diskmaskin, lätt att rengöra, lämpar sig för matlagning i alla temperaturer och lätt att steka i för utmanande rätter - även för mindre erfarna kockar.

Med det sagt, gjutjärn och kol/rostfritt stål har också utmärkta matlagningsegenskaper. Även om många av dem är miljövänliga och håller hela livet, kommer de också med utmaningar. Gjutjärn kan vara tungt och alla kräver relativt högt underhåll, kan inte användas i diskmaskin och är inte idealiskt för vissa typer av såser (särskilt de som innehåller syror).

Detta är några av anledningarna till att många hushåll väljer att ha minst en non-stick stekpanna hemma. Varje material har sina styrkor och svagheter, vilket gör non-stick till ett mångsidigt och användarvänligt alternativ. OnePan är skapad för att vara ett giftfritt och cirkulärt substitut till alla non-stick-pannor som med tiden hamnar på soptippen.

Vår beläggning är keramisk och non-stick egenskaperna är skapade med kiselolja. Tekniken heter SolGel. Det är giftfritt och tillverkat utan några som helst PFAS-kemikalier.

Kiselolja är ett inert ämne och finns naturligt både i människokroppen och i naturen.

Per- och polyfluoralkylämnen (PFAS) är över 10 000 kända skadliga kemikalier, grupperade tillsammans. Bland dessa hittar du PFOA och PFOS.

För att göra denna djungel svårare att navigera i, annonserar många stekpannemärken vilseledande sina produkter som "PFOA/PFOS-fria". Detta ger ingen indikation på att de är fria från alla PFAS-kemikalier, vilket är vad du bör leta efter.

PTFE, är det tekniska namnet för högfluorerade beläggningar som alla innehåller PFAS.

Den vanligaste är 'Teflon', som är ett märke av non-stick beläggningar. Teflon är dock bara ett av hundratals varumärken som använder PFAS-kemikalier som ingrediens i sin beläggning.

Vårt tips till dig; låt dig inte luras av påståenden om att din panna är PFOA-fri eller PFOS-fri; det är bara ett sätt för tillverkare att försöka vilseleda konsumenter att tro att deras panna är giftfri. Allt som inte är helt PFAS-fritt kan riskera såväl din hälsa som djurens och naturens.

Våra patenterade ugnsplåtar har en teknik som friterar underifrån och bakar uppifrån i ugnen. De är gjorda av lätt aluminium (100 % återvunnet) och en hemlig ingrediens som gör att de snabbt tar upp temperaturen runt plåten.

Om du sätter in dem i ugnen blir de väldigt varma, väldigt snabbt, vilket ger din mat en stekyta underifrån; halverar tillagningstiden och håller matens konsistens, smak och näring bättre.

Om du lägger dem i frysen blir de väldigt kalla, väldigt snabbt - vilket gör dem till en fantastisk glass/dessertform.

Om du lägger fryst mat ovanpå en av OnePan-brickorna, även i rumstemperatur, kommer maten att tinas fyra gånger snabbare än om du lägger dem på en tallrik. True story.

När du köper eller skaffar en OnePan-produkt bjuds du in i ett cirkulärt system där inget material går till spillo i onödan. I kartongen som din OnePan kom i fick du ett serienummer på ett garantikort. För att officiellt bli medlem i vår cirkulära re-coating-familj måste du registrera din produkt med ditt serienummer. Du kan registrera alla dina OnePan-produkter här.

Andra fördelar med att registrera dina OnePan-produkter är:Garanti

Vårt löfte till dig är en högkvalitativ premiumprodukt. Om något är fel med din OnePan vill vi rätta till det felet så snart som möjligt.

Support & Community

Få ut det mesta av din OnePan med enkel tillgång till support-e-post och mer

Rabatter, erbjudanden och uppdateringar

Vi vill att du ska vara den första att veta om vi släpper en ny kollektion eller om vi delar med oss av några bra tips och tricks. Eftersom du kommer att vara vår vän kommer vi också att skicka dig rabatter och andra erbjudanden vid tillfälle.

Om du har ett gammalt serienummer på 4 siffror, vänligen kontakta oss på info@onepan.se och vi ger dig en ny.  

Tekniskt sett prenumererar du för att ha fantastiska kick-ass pannor hemma utan att behöva köpa dem för tusentals kronor. One+ Subscription är vårt "product-as-a-service"-initiativ för att göra det lättare för användare att vara en del av vårt cirkulära system och ekonomi.

Kortfattat:
Du betalar en litet månatligt avgift (69-89 SEK per produkt) och vi skickar dig en eller flera OnePan-produkter som du väljer.

Du kan sedan använda och steka i dem hur mycket du vill.

Med tiden, när non-sticken börjar fästa, skickar vi dig en återställd panna i nyskick och du skickar tillbaka den du har hemma, som vi ger en Re-Coat och gör redo för nästa användare. Allt detta ingår i din månadskostnad.

Som One+-medlem får du även extra recept, rabatter och förmåner av OnePan.

För varje gång du beställer en Re-Coat istället för att köpa en ny panna släpper vi ut 20 gånger mindre CO2.  

En bra sak att tänka på är att vi erbjuder Re-Coat på de produkter du har hemma max var 18:e månad. Detta för att undvika att systemet utnyttjas, men även för miljöns skull; så att vi inte målar om våra pannor och plåtar oftare än nödvändigt.

Läs mer här .