Cirkulär ekonomi istället för linjär

Circular Monday inträffar alltid måndagen före Black Friday, vilket år 2023 är den 20e november. Det är en global rörelse som uppmuntrar till att omvärdera och förhoppningsvis omvandla vår syn på konsumtion. Fokus skiftas från överkonsumtion och snabba köpbeslut till att främja cirkularitet och hållbarhet.


På Circular Mondays hemsida listas de företag som erbjuder cirkulära varor eller tjänster över hela världen. OnePan är givetvis ett av dessa företag då cirkularitet genomsyrar hela vår verksamhet, på alla plan.


OnePan har alltid strävat efter att vara mer än bara ett köksvarumärke. Vi finns för att förändra hur köksredskap produceras och används - och vad som händer med dem i slutet av deras livslängd. Vi har åtagit oss ansvaret att vara en del av lösningen på de utmaningar som vår värld står inför idag och vår cirkulära affärsmodell är grunden i allt vi gör. Giftfritt, cirkulärt och hållbart!

OnePan x Circular Monday

 

Genom att handla cirkulärt bidrar du som konsument till att minska den negativa påverkan på miljön. Cirkulär ekonomi fokuserar specifikt på hur produkter och material kan återanvändas, återvinnas och cirkulera - istället för att sluta upp som avfall. På så sätt minskar vi både mängden avfall samt belastningen på naturresurser. Det är en viktig del av hållbar konsumtion och besparar planeten på dess begränsade resurser samtidigt som det bidrar till hållbar medmänsklighet.

 

Små förändringar kan göra en stor skillnad, och därför bör alla överväga sina egna konsumtionsvanor och utforska cirkulära alternativ, inte bara under Circular Monday, utan som en del av en långsiktigt livsstilsförändring.

 

 

En cirkulär affärsmodell

 

Vi frågar ofta, 'skrotar du din bil bara för att däcken är slitna?' eller 'River du ditt hus bara för att färgen flagnar?' 10 gånger av 10 är svaret på dessa frågor nej. Så vi undrar varför kassera en produkt som innehåller helt intakta material bara för att det yttre lagret är slitet?

 

OnePan, till skillnad från i stort sett alla andra stekpannor på marknaden, är innoverad för att nonstick-beläggningen ska kunna målas om gång på gång när den blivit sliten - utan att kompromissa med premiumkvalitet. Investera en gång, återställ till nyskick för evigt.

 

Vid köp av en Re-Coat sker 20 gånger mindre koldioxidutsläpp än av en ny stekpanna och efter 5 liv har stekpannan sparat hela 68 gånger mindre koldioxidutsläpp - galet va? Du behöver inte heller oroa dig för att få i dig några otäcka mikroplaster då alla våra produkter är fria från PFAS - och kommer alltid att vara.

 

Läs mer om hur vi på OnePan arbetar med cirkularitet här: https://onepan.se/pages/circularity

 

 

Välkommen till den cirkulära familjen!

 

Följ @onepan.se på Instagram/Facebook/Tiktok för att ta del av mer information och hålla dig uppdaterad om kommande lanseringar, recept och tips!

 

#cirkulärmåndag #onepan