1000 Smårätter x OnePan – Julmiddag med kletiga ribs

1000 Smårätter x OnePan – Julmiddag med kletiga ribs


Recept av Rebeka Wallborg

Letar du julmiddagsinspo? Klara Ingemyr från 1000 Smårätter har skapat en lyxig men superenkel vinterrätt med kletiga revbensspjäll, fluffigt parmesanmospuré och smörig rödvinssky. Allt tillagat smidigt i OneServe och våra OnePan pannor som ger jämn värme, perfekt yta och maximal smak. 

Tillagningstid: 2.5 h
Antal personer: 4

Ingredienser

Ca 1 förpackning revbensspjäll (gärna kamben)
Glaze:
3 klyftor vitlök
3 till 4 msk japansk soja
3 msk ketchup
3 msk ostronsås
1 msk kalvfond
2 msk vitvinsvinäger
1 msk socker
1 tsk sötstark senap
1 till 2 tsk grovstark senap
1 tsk malen ingefära
Nypa kanel och kardemumma
1 tsk lökpulver
1 tsk malen koriander
Svartpeppar

Så här gör du

  1. Vispa ihop alla ingredienser till glazen direkt i OneServe på spisen. Värm tills allt löst sig.
  2. Lägg ner revbenen och vänd runt så att de täcks helt av glazen.
  3. Flytta över formen till ugnen och baka i ca 1 timme i 200 grader.
  4. Sänk värmen till 100 grader och kör cirka 1 timme till för maximalt mört kött.

För bästa resultat


Vi rekommenderar att du använder dig av:

1000 Smårätter x OnePan – Julmiddag med kletiga ribs
Ugnsform & stekplatta för induktion, Non-stick | OneServe