Christmas French Toast – Julens enklaste lyxfrukost

Christmas French Toast – Julens enklaste lyxfrukost


Recept av Rebeka Wallborg

Den ultimata julfrukosten bakas smidigt i OneServe. En varm, smörig butter pecan-topping möter saftigt briochebröd som bakas direkt i formen för en lätt karamelliserad botten och fluffig, gyllene yta. Allt i en form, helt utan stress.

Tillagningstid: 30 min
Antal personer: 6

Ingredienser

Butter Pecan-sauce
1.5 dl farinsocker
0.5 dl lönnsirap
100 g smält smör
3.5 dl hackade pekannötter

Custard
6 stora ägg
2 dl mjölk
1 msk vaniljextrakt
1 tsk kanel
1/4 tsk muskot
1/2 tsk salt
(valfritt: 1–2 msk apelsinlikör)

Bröd
Brioche, skuren i tjocka skivor

Så här gör du

  1. Smält smöret direkt i din OneServe på spisen. Rör ner farinsocker och lönnsirap tills blandningen är helt slät. Vänd ner de hackade pekannötterna och låt allt bli varmt och glansigt. Spara lite av såsen i en skål.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk, vanilj, kanel, muskot, salt och eventuellt apelsinlikör till en jämn smet.
  3. Doppa brödskivorna i smeten och lägg dem sedan ovanpå pecan-lagret i OneServe. Häll över lite extra smet så att allt täcks ordentligt.
  4. Toppa med den sparade pecan-såsen.
  5. Baka i ugnen på 200°C i 15–20 minuter tills ytan är gyllene och mitten är fast men fortfarande mjuk.
  6. Servera med extra pekannötter, bär och lönnsirap.

För bästa resultat


Vi rekommenderar att du använder dig av:

Christmas French Toast – Julens enklaste lyxfrukost
Ugnsform & stekplatta för induktion, Non-stick | OneServe