1000 Smårätter x OnePan: Vinterns godaste mos – perfekt till julmiddagen

1000 Smårätter x OnePan: Vinterns godaste mos – perfekt till julmiddagen


Recept av Rebeka Wallborg

Det här fluffiga parmesannmoset är allt du vill ha till julens långkok och stekar. Den breda botten och jämna värmen i OnePan 26 gör att moset blir silkigt, luftigt och varmt hela tiden medan du vispar.

Passar perfekt ihop med våra kletiga ribs och smöriga rödvinssky.

Tillagningstid: 40 min
Antal personer: 4

Ingredienser

1 kg mjölig potatis
2 till 3 dl mjölk
50 till 100 g smör
Salt
1 dl riven parmesan
Lite riven muskot

Så här gör du

  1. Koka potatis i din OnePan 26 med lock i saltat vatten tills mjuka.
  2. Häll av och mosa direkt i OnePan 26.
  3. Tillsätt varm mjölk och smör och vispa till fluffigt mos.
  4. Smaka av med salt, muskot och riven parmesan.

För bästa resultat


Vi rekommenderar att du använder dig av:

1000 Smårätter x OnePan: Vinterns godaste mos – perfekt till julmiddagen
Traktörpanna 26 cm, Djup stekpanna med lock | OnePan