Taleggio flatbread

Inget slår doften av nybakat bröd. Det här Taleggio-tunnbrödet är en vinnare varje gång – antingen som förrätt eller som fancy brödkorgsersättning. Och vad som är ännu bättre, du behöver inte ens förvärma OneTray - sträck bara ut degen rakt på den blanka sidan, toppa med ost och skjut in i ugnen.

  1. Sätt ugnsgallret i mitten. Förvärm ugnen till 250 grader. Blanda jäst, socker och vatten i din köksassistent med hälp av en degkrok. Låt stå tills det skummar, cirka 10 minuter. Rör om tills jästen och sockret har löst sig. Tillsätt 6 matskedar olja, hackad rosmarin, mjöl, grovt salt och parmesan och slå på medelhastighet tills degen bildar en boll, ca 2 minuter.
  2. Knåda degen på en lätt mjölad yta tills den är smidig och elastisk. Pensla en medelstor bunke med ett tunt lager olja. Lägg degen i bunken. Täck över den med en ren kökshandduk och låt jäsa på en varm plats tills degen har fördubblats i storlek, ca 1 timme.
  3. Grädda och vrid brödet en gång i ugnen, tills skorpan är gyllene och osten bubblar, 10-12 minuter. Lägg över brödet på ett galler. Hyvla hälften av tryffeln på toppen om så önskas och strö över flingsalt. Upprepa med resterande deg, 2 matskedar olja, 1 tesked rosmarinblad och Taleggio. Skär upp i klyftor eller fyrkanter och servera varmt eller rumstempererat.