4 pizzor:
20 g jäst
3 dl vatten
2 tsk flytande honung
1 tsk salt
3 msk olivolja
6-7 dl vetemjöl, helst Tipo 00-mjöl
Valfria toppings som tomatsås, mozzarellaost, prosciutto, pesto, ruccola och färsk basilika.
Tips:
Du kan baka din pizza på en kall bricka för att slippa krånglet med att flytta över den till brickan. Kavla ut degen direkt på din OneTray och lägg på dina toppings. Förläng baktiden med några minuter. Nu är du klar!
20 g jäst
3 dl vatten
2 tsk flytande honung
1 tsk salt
3 msk olivolja
6-7 dl vetemjöl, helst Tipo 00-mjöl
Valfria toppings som tomatsås, mozzarellaost, prosciutto, pesto, ruccola och färsk basilika.
Tips:
Du kan baka din pizza på en kall bricka för att slippa krånglet med att flytta över den till brickan. Kavla ut degen direkt på din OneTray och lägg på dina toppings. Förläng baktiden med några minuter. Nu är du klar!
- Smula ner jästen i vattnet och rör om.
- Tillsätt honung, salt, olivolja och vetemjöl.
- Knåda degen i minst 10 minuter, gärna med maskin.
- Låt degen vila under en duk i 40 minuter.
- Lägg degen på ett mjölat bakbord och dela den i fyra bitar.
- Forma bollar av degen och täck med plastfolie.
- Låt degen vila i rumstemperatur i en timme innan den kavlas ut eller kyl över natten.
- Förvärm ugnen till maximal temperatur med konvektionsinställningen.
- Ställ in din OneTray ugnsplåt i ugnen med den släta sidan uppåt.
- Kavla ut degen och lägg till pålägg.
- Skjut över pizzan på den heta plåten med hjälp av ett pizzaspade. Baka i 3-5 minuter tills pizzan är krispig och gyllene.