300 g skogschampinjoner, delade
200 g kantareller, delade
1,5 dl schalottenlök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
7 dl vatten
4 msk kantarellfond
4 dl grädde
Salt & svartpeppar
Grilled Cheese:
8 skivor levainbröd
150 g riven cheddar
150 g riven västerbottensost
Smör
Topping:
100 g kantareller, smörstekta
Färsk timjan
Olivolja
-
Sätt ugnen på 230 grader.
-
Stek svampen i din OnePan 26 traktörpanna tills all vätska kokat bort. Tillsätt smör och lök och fräs tills det blir mjukt och doftar härligt.
-
Häll i vatten och fond, lägg på locket och låt sjuda i cirka 15 minuter.
-
Gör grilled cheese: lägg rikligt med ost mellan två brödskivor, bred smör på toppen och grilla direkt på din OneSheet L stekplåt (utan bakplåtspapper) i ugnen ca 5 minuter tills de är gyllene och frasiga.
-
Mixa soppan slät, rör ner grädden och låt koka upp. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite extra fond.
-
Servera soppan toppad med smörstekta kantareller, färsk timjan och en skvätt olivolja.