Svampsoppa med smörstekta kantareller & grilled cheese – bästa höstreceptet

Letar du efter ett enkelt och gott höstrecept? Den här krämiga svampsoppan med smörstekta kantareller och grilled cheese är den perfekta cozy comfort food en kylig kväll. Soppan tillagas i vår bästsäljare OnePan 26 Traktörpanna, medan mackorna gratineras direkt på OneSheet L stekplåt med patenterad teknologi för extra krispighet. Ett snabbt, enkelt och värmande recept som kommer bli en ny favorit.

Svampsoppa:
300 g skogschampinjoner, delade
200 g kantareller, delade
1,5 dl schalottenlök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
7 dl vatten
4 msk kantarellfond
4 dl grädde
Salt & svartpeppar

Grilled Cheese:
8 skivor levainbröd
150 g riven cheddar
150 g riven västerbottensost
Smör

Topping:
100 g kantareller, smörstekta
Färsk timjan
Olivolja
  1. Sätt ugnen på 230 grader.

  2. Stek svampen i din OnePan 26 traktörpanna tills all vätska kokat bort. Tillsätt smör och lök och fräs tills det blir mjukt och doftar härligt.

  3. Häll i vatten och fond, lägg på locket och låt sjuda i cirka 15 minuter.

  4. Gör grilled cheese: lägg rikligt med ost mellan två brödskivor, bred smör på toppen och grilla direkt på din OneSheet L stekplåt (utan bakplåtspapper) i ugnen ca 5 minuter tills de är gyllene och frasiga.

  5. Mixa soppan slät, rör ner grädden och låt koka upp. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite extra fond.

  6. Servera soppan toppad med smörstekta kantareller, färsk timjan och en skvätt olivolja.