Crispy Fish Tacos med mangosalsa & rödkål – bästa tacoreceptet till helgen

Crispy Fish Tacos med mangosalsa & rödkål – bästa tacoreceptet till helgen


Recept av Rebeka Wallborg

Det här är vårt bästa recept på fish tacos – enkelt, snabbt och galet gott. Krispig torsk, fräsch mangosalsa och syrlig rödkålssallad i varma tortillas. Med OnePan stekpanna får du jämn värme och perfekt stekyta utan att fisken fastnar, och på OneSheet plåt blir tortillabröden mjuka och varma på bara några minuter. En riktig fredagsfavorit som alltid funkar.

Tillagningstid: 40 minuter
Antal personer: 4

Ingredienser

Fisk:
400 g torskfilé
Salt
2 st ägg, uppvispade
2 dl mjöl
2 dl panko
Olja till stekning

Kålsallad:
200 g rödkål, strimlad
Saften från 1 lime
1 msk sesamolja
Salt

Mangosalsa:
225 g mango
2 st avokado
2 st tomater
2 st salladslök
1 st röd chili
Saften från 1 lime
Salt

Servering:
8–12 små tortillabröd
Picklad rödlök
Koriander
Srirachamajonäs

Så här gör du

  1. Förvärm ugnen till 200 grader.

  2. Blanda ingredienserna till kålsalladen och smaka av med salt.

  3. Hacka ingredienserna till mangosalsan och smaka av med lime.

  4. Skär fisken i mindre bitar, salta och vänd i mjöl, ägg och till sist panko. Stek dem i olja i din OnePan 28 – den rymliga non-stick pannan med jämn värmeledning som gör att alla bitar blir krispigt gyllenbruna samtidigt.

  5. Lägg tortillabröden på den OneSheet L och grädda i ugnen tills de är mjuka och varma (ca 2–3 minuter). 

  6. Montera dina tacos med srirachamajonäs, kålsallad, mangosalsa och fisk. Toppa med picklad rödlök och färsk koriander.

För bästa resultat


Vi rekommenderar att du använder dig av:

Crispy Fish Tacos med mangosalsa & rödkål – bästa tacoreceptet till helgen
Pizzaplåt för bakning i ugn, Non-stick | OneSheet
Stekpanna 28 cm, Non-stick utan PFAS | OnePan