2 knippen färsk basilika
0,5 dl rostade pinjenötter
1 vitlöksklyfta, riven
1 dl riven parmesan
1,5-2 dl olivolja
Salt och peppar
Till pastan
400 g pasta av valfritt slag
250 g sparris
Smör, för stekning
Saft från 1/4 citron
1 burrata
-
Gör peston: Krossa vitlöken med en nypa salt i en mortel. Tillsätt basilika gradvis och mala till en pasta. Blanda i pinjenötter, parmesan och olivolja till en slät massa. Smaka av med salt och peppar.
-
Koka pastan: Följ anvisningarna på förpackningen. Glöm inte att spara lite av pastavattnet.
-
Fräs sparrisen: Ansa och skär sparrisen i tredjedelar. Fräs i smör i din OnePan 26 tills den är gyllene och mjuk. Avsluta med att pressa över lite citronsaft, salta och peppra.
-
Vänd ihop alltsammans: Tillsätt pesto, kokt pasta och en skvätt pastavatten i samma kastrull. Rör om tills allt är väl blandat. Toppa med en krämig burrata och servera omedelbart.