Pestopasta med burrata & citronstekt sparris

Fräsch, levande och krämig - denna hemlagade pestopasta med burrata och citronig sparris är precis vad dina middagsplaner har saknat. Med bara en panna och några enkla steg får du en maträtt som ser ut och smakar som något direkt från din favoritbistro i kvarteret.

Till peston
2 knippen färsk basilika
0,5 dl rostade pinjenötter
1 vitlöksklyfta, riven
1 dl riven parmesan
1,5-2 dl olivolja
Salt och peppar

Till pastan
400 g pasta av valfritt slag
250 g sparris
Smör, för stekning
Saft från 1/4 citron
1 burrata
  1. Gör peston: Krossa vitlöken med en nypa salt i en mortel. Tillsätt basilika gradvis och mala till en pasta. Blanda i pinjenötter, parmesan och olivolja till en slät massa. Smaka av med salt och peppar.

  2. Koka pastan: Följ anvisningarna på förpackningen. Glöm inte att spara lite av pastavattnet.

  3. Fräs sparrisen: Ansa och skär sparrisen i tredjedelar. Fräs i smör i din OnePan 26 tills den är gyllene och mjuk. Avsluta med att pressa över lite citronsaft, salta och peppra.

  4. Vänd ihop alltsammans: Tillsätt pesto, kokt pasta och en skvätt pastavatten i samma kastrull. Rör om tills allt är väl blandat. Toppa med en krämig burrata och servera omedelbart.