2 st utbankade kycklingbröstfiléer (t.ex. minutfiléer)
1 dl grekisk yoghurt
1 tsk torkad oregano
1 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
100 g tortilla chips (gärna sweet chili)
2 skivor hamburgerost
Asiatisk Coleslaw
150 g strimlad vitkål, rödkål & morot
0.5 dl majonnäs
1 msk Gochujang
1 tsk riven ingefära
1 tsk limesaft
Salt & peppar
Till servering
2 hamburgerbröd
Krispsallad
Majonnäs
Valfria pommes
-
Förvärm ugnen: Sätt ugnen på 220°C varmluft.
-
Panera kycklingen: Blanda yoghurt med oregano, paprika och vitlökspulver. Vänd ner kycklingen och se till att alla bitar täcks ordentligt. Krossa tortillachipsen fint och panera varje bit i smulet.
-
Tillaga på plåten: Lägg kycklingen och pommesen direkt på din OnePan OneSheet. Tillaga mitt i ugnen i ca 15 minuter tills kycklingen är genomstekt och allt är gyllene och krispigt.
-
Rör ihop coleslawen: Blanda kål, morot, majonnäs, Gochujang, ingefära och lime. Smaka av med salt och peppar.
-
Montera ihop burgarna: Värm bröden lätt, bred på majonnäs, lägg på sallad, kyckling med smält ost och toppa med en generös sked coleslaw.