Vårt recept på omelett i stekpanna

Den perfekta omeletten


Recept av Rebecca Svensson Miram

Fluffig, krämig och perfekt gyllene omelett – varje gång. Med OnePan 20 cm, den ultimata frukostpannan, slipper du fastbrända ägg och får en jämn, len stekyta varje gång.

Tillagningstid: 20 min
Antal personer: 2

Ingredienser

2 ägg
3 msk vatten
Smör eller olja
Salt & peppar
Valfri fyllning (t.ex. ost, örter eller grönsaker)

Så här gör du

  1. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar i en skål tills äggulan blandats helt. Det ger en jämn och fluffig omelett.
  2. Hetta upp din OnePan 20 till ca 80 % av spisens värme med lite smör eller olja. Se till att smöret smälter men inte blir brunt.
  3. Häll i äggsmeten och rör snabbt med en gaffel eller visp för att få en luftig konsistens.
  4. Sänk värmen till ca 20 % och låt omeletten stelna långsamt. Det gör den mjuk, saftig och perfekt tillagad.
  5. När omeletten nästan är klar, lägg i din valfria fyllning – prova ost, spenat, svamp eller färska örter.
  6. Rulla försiktigt ihop omeletten och servera direkt.

För bästa resultat


Vi rekommenderar att du använder dig av:

Vårt recept på omelett i stekpanna
Stekpanna 20 cm, Non-stick utan PFAS | OnePan