Luftig ugnspannkaka med blåbär och citron-vaniljkräm

Vår luftiga ugnspannkaka är den perfekta blandningen av varm kardemumma, söta blåbär och kryddig citron. En njutning till frukost eller efterrätt!

3 ägg
1.5 dl mjöl
1.5 dl mjölk
3 msk socker (valfritt)
1 tsk kardemumma
1 tsk salt
1 tsk vaniljpulver
2 dl frysta blåbär
1 tsk majsstärkelse
3 msk smör
1 dl färska blåbär
2 dl crème fraîche
2 tsk vaniljpulver
Rivet skal av 1 citron
  1. Förvärm ugnen till 220°C.

  2. Vispa ägg, mjöl, mjölk, socker (om det används), kardemumma, salt och vaniljpulver till en jämn smet.

  3. Blanda frysta blåbär med majsstärkelse och ställ åt sidan.

  4. Smält smöret i din OnePan stekpanna 28cm. Häll i smeten och strö över frysta blåbär.

  5. Grädda i 20 minuter eller tills de är puffade och gyllene.

  6. Till crème fraiche-topping: Blanda med vaniljpulver och citronskal.

  7. Toppa pannkakan med färska blåbär och en klick av citron-vaniljcrème fraîche.