3 ägg
1,5 dl mjöl
1,5 dl mjölk
3 msk socker (valfritt)
1 tsk kardemumma
1 tsk salt
1 tsk vaniljpulver
2 dl frysta blåbär
1 tsk majsstärkelse
3 msk smör
1 dl färska blåbär
2 dl crème fraîche
2 tsk vaniljpulver
Rivet skal av 1 citron
1,5 dl mjöl
1,5 dl mjölk
3 msk socker (valfritt)
1 tsk kardemumma
1 tsk salt
1 tsk vaniljpulver
2 dl frysta blåbär
1 tsk majsstärkelse
3 msk smör
1 dl färska blåbär
2 dl crème fraîche
2 tsk vaniljpulver
Rivet skal av 1 citron
- Sätt ugnen på 220°C .
- Vispa ihop ägg, mjöl, mjölk, socker (om du vill), kardemumma, salt och vaniljpulver till en jämn smet.
- Vänd de frysta blåbären i majsstärkelsen och ställ åt sidan.
- Smält smör i din OnePan 28. Häll i smeten och strö över frysta blåbär.
- Grädda i ugnen i ca 20 minuter, tills pannkakan är gyllene och fluffig.
- Blanda crème fraîche med vaniljpulver och citronskal. Låt stå i kylen tills det är dags att servera.
- Toppa pannkakan med färska blåbär och en klick citron-vaniljkräm.