Luftig ugnspannkaka med blåbär och citron-vaniljkräm

En enkel och lyxig ugnspannkaka som kombinerar värmande kardemumma, söta blåbär och frisk citron. Perfekt för en mysig frukost eller dessert!

3 ägg
1,5 dl mjöl
1,5 dl mjölk
3 msk socker (valfritt)
1 tsk kardemumma
1 tsk salt
1 tsk vaniljpulver
2 dl frysta blåbär
1 tsk majsstärkelse
3 msk smör
1 dl färska blåbär
2 dl crème fraîche
2 tsk vaniljpulver
Rivet skal av 1 citron
  1. Sätt ugnen på 220°C .
  2. Vispa ihop ägg, mjöl, mjölk, socker (om du vill), kardemumma, salt och vaniljpulver till en jämn smet.
  3. Vänd de frysta blåbären i majsstärkelsen och ställ åt sidan.
  4. Smält smör i din OnePan 28. Häll i smeten och strö över frysta blåbär.
  5. Grädda i ugnen i ca 20 minuter, tills pannkakan är gyllene och fluffig.
  6. Blanda crème fraîche med vaniljpulver och citronskal. Låt stå i kylen tills det är dags att servera.
  7. Toppa pannkakan med färska blåbär och en klick citron-vaniljkräm.