2,5 dl farinsocker packat
1 dl strösocker
1 ägg
1 äggula
2 tsk vaniljextrakt
5 dl vetemjöl
1 tsk majsstärkelse
1 tsk bikarbonat
½ tsk havssalt
2,5 dl chokladbitar
Flingsalt för garnering
Glass
-
Förvärm ugnen till 200°C.
-
I en stor skål, blanda smält smör, farinsocker och strösocker tills det blir en jämn smet. Tillsätt ägget, äggulan och vanilj, och rör om tills allt är väl blandat.
-
Tillsätt mjöl, majsstärkelse, bikarbonat och havssalt. Rör om tills mjölet är helt inarbetat. Vänd ner chokladbitarna.
-
Fördela smeten jämnt i din OnePan 20 och strö lite flingsalt över toppen.
-
Grädda i 10–15 minuter eller tills kakan är gyllene. Grädda inte för länge – den ska vara lite kladdig i mitten. Ta ut ur ugnen och låt svalna i 10–15 minuter innan servering.