Chocolate Cookies - i en stekpanna

Chocolate Cookies - i en stekpanna


Recept av Rebeka Matukevica

Den här jättecookien är en total game-changer! Smörig, fylld med chokladbitar och toppad med en nypa flingsalt för den där sötsalta känslan. Baka den i din OnePan, och boom-gooey, gyllene godhet på bara 15 minuter.

Tillagningstid: 20 minuter
Antal personer: 4

Ingredienser

• 150 g osaltat smör, smält
• 2,5 dl packat farinsocker
• 1 dl strösocker
• 1 ägg
• 1 äggula
• 2 tsk rent vaniljextrakt
• 5 dl mjöl för alla ändamål
• 1 tsk majsstärkelse
• 1 tsk bakpulver
• ½ tsk havssalt
• 2,5 dl chokladbitar
• Flingigt havssalt, för strössel
• Glass

Så här gör du

  1. Förvärm ugnen till 200°C.
  2. Blanda smält smör, farinsocker och strösocker i en stor skål tills det är jämnt. Tillsätt ägg, äggula och vanilj och blanda tills allt är väl kombinerat.
  3. Tillsätt mjöl, majsstärkelse, bakpulver och havssalt. Rör om tills mjölet försvinner. Vänd ner chokladbitarna.
  4. Fördela smeten jämnt i din OnePan 20 och strö lite flingsalt på toppen.
  5. Baka i 10-15 minuter eller tills den är gyllenbrun. Baka inte för mycket - du vill att den ska vara lite kladdig inuti. Ta ut ur ugnen och låt svalna i 10-15 minuter.

 

För bästa resultat


Vi rekommenderar att du använder dig av:

Chocolate Cookies - i en stekpanna
Stekpanna 20 cm, Non-stick utan PFAS | OnePan