150 g osaltat smör, smält
2,5 dl packat farinsocker
1 dl strösocker
1 ägg
1 äggula
2 tsk rent vaniljextrakt
5 dl mjöl för alla ändamål
1 tsk majsstärkelse
1 tsk bakpulver
½ tsk havssalt
2,5 dl chokladbitar
Flingigt havssalt, för strössel
Glass
2,5 dl packat farinsocker
1 dl strösocker
1 ägg
1 äggula
2 tsk rent vaniljextrakt
5 dl mjöl för alla ändamål
1 tsk majsstärkelse
1 tsk bakpulver
½ tsk havssalt
2,5 dl chokladbitar
Flingigt havssalt, för strössel
Glass
- Förvärm ugnen till 200°C.
- Blanda smält smör, farinsocker och strösocker i en stor skål tills det är jämnt. Tillsätt ägg, äggula och vanilj och blanda tills allt är väl kombinerat.
- Tillsätt mjöl, majsstärkelse, bakpulver och havssalt. Rör om tills mjölet försvinner. Vänd ner chokladbitarna.
- Fördela smeten jämnt i din OnePan 20 och strö lite flingsalt på toppen.
- Baka i 10-15 minuter eller tills den är gyllenbrun. Baka inte för mycket - du vill att den ska vara lite kladdig inuti. Ta ut ur ugnen och låt svalna i 10-15 minuter.