Napoleonbakelse av smördeg

Redo att skapa en lyxig napoleonbakelse på nolltid? Med flera lager av krämig perfektion kommer denna snabba och enkla efterrätt bli din nya favorit! 

800 g smördeg
200 g gräddfil eller smetana
250 ml sötad kondenserad mjölk
200 g smör, mjukt
150 g socker
  1. Skål (1): Vispa gräddfil och socker med en mixer tills det är slätt och fluffigt.
  2. Skål (2): Blanda mjukt smör och kondenserad mjölk, och vispa tills krämigt.
  3. Blanda innehållet i de två skålarna tillsammans för att få till vår perfekta frosting. Kyl tills den är redo att användas.
  4. Förvärm ugnen till 220°C. Lägg smördegen på en OneSheet-plåt (med iPinium Technology™ för jämn bakning) och grädda i 7 minuter per lager. Upprepa tills du bakat 4 lager.
  5. Medan de är varma, skär varje lager i hälften horisontellt med en tandad kniv, vilket skapar totalt 8 lager. Låt lagren svalna helt.
  6. Bred ut grädden generöst mellan varje lager. 
  7. Montera ihop din napoleonbakelse, dekorera med bär och strö över florsocker. Servera!