Såhär funkar en Re-Coat

01

Kolla upp vilken storlek och modell du har på din OnePan hemma. Lägg till en "Re-Coat" för din produkt i varukorgen och checka ut som vanligt.

02

Inom 2-3 dagar kommer du få en glänsande OnePan som redan är restaurerad till nyskick med posten. På så vis slipper du vara utan en stekpanna hemma.

03

Använd samma kartong för att skicka tillbaka din gamla OnePan till oss, inom 10 dagar. Då gör vi vad vi gör bäst och återställer även den till nyskick, redo för nästa användare.

Non-stick utan nonsens

Vi ser ingen logik i att kasta bort fullt fungerande material, som aluminiumet din OnePan är tillverkad av, bara för att non-stick-beläggningen så småningom blir sliten. Genom att beställa en Re-Coat till din OnePan hjälper du till att minska upp till 95 % av CO2-utsläppen jämfört med att köpa en ny stekpanna.

En cirkulär panna, och inte bara för att den är rund.

OnePan finns för att förändra hur köksutrustning produceras och används - och vad som händer med dem i slutet av dess livslängd.

”Världen behöver inte fler giftiga lågkvalitetsstekpannor som kastas bort när non-stick-beläggningen blir utsliten. Som tidigare kock såg jag detta hända hela tiden. Jag hade en idé och en dröm om att lösa denna typ av produktion och konsumtion när vi grundade OnePan: inget mer gift, inget mer bortkastande av funktionellt material.

- Mikael Wallborg, VD och medgrundare

Bra att veta (för den som vill veta allt)

Vår beläggning är keramisk och non-stick-egenskaperna är skapade med hjälp av kisel. Tekniken kallas SolGel. Det är giftfritt och tillverkat utan några PFAS-kemikalier.

Kisel är ett inert ämne och finns naturligt både i människokroppen och i naturen.

PFAS är en skadlig grupp av konstgjorda kemikalier som används i en mängd olika produkter för att stöta bort fett, smuts och vatten från en yta. Det kan hittas i produkter som smink, avhämtningslådor av papper, skidvax, vattentäta kläder och köksprodukter med non-stick (som teflon). Forskning visar att intag av PFAS över tid ger ökad risk för cancer samt hormonella störning, vilket kan orsaka fertilitetsproblem för både män och kvinnor. Det kallas också "Forever Chemical" eftersom det aldrig kan brytas ner av naturen. Det gör att PFAS ackumuleras i naturen och kan finnas i både vattnet vi dricker och luften vi andas.

En non-stick panna som innehåller PFAS kommer att frigöra dessa giftiga kemikalier vid minsta repa eller om du överhettar din stekpanna. En OnePan gör inte det, eftersom vi producerar våra produkter utan att använda oss av några som helst PFAS-kemikalier. Istället använder vi en keramisk beläggning som kan brytas ner av naturen och är ofarlig för människokroppen – även om du skulle få en repa i pannan.

Alla non-stick beläggningar har olika livslängd beroende på hur de hanteras och hur ofta de används. Eftersom ägaren av stekpannan kan laga mat i den från en gång i veckan till tre gånger om dagen, är det omöjligt att ge en livslängd som gäller för alla. Det är också en fråga om personlig preferens när du känner att den inte längre fungerar som den ska.

Vår tumregel är därför att beställa en Re-Coat när du normalt skulle ha slängt din non-stick stekpanna.

För att förlänga livslängden på din non-stick-beläggning så mycket som möjligt rekommenderar vi att du kollar in våra skötselråd.

Teflon är bara en av tusentals beläggningar som innehåller PFAS. Så oavsett om beläggningen heter Stratanium, Titanium eller Diamond, är den troligen gjord av PTFE (den tekniska termen för högfluorerade beläggningar). Låt dig inte vilseledas av påståenden om att din panna är PFOA-fri eller PFOS-fri; detta är en taktik tillverkare använder för att skapa intrycket att deras produkter är fria från gifter. Alla produkter som inte är helt fria från PFAS kan fortfarande släppa ut gifter i din mat.

I en drömvärld hade vi självklart gjort detta. Tyvärr är majoriteten av alla stekpannor inte skapade för att tåla en Re-Coat. Mindre hållbara stekpannor kommer att deformeras och förlora sin form om de går igenom vår Re-Coat-process. De mer hållbara, premium stekpannorna har ofta handtag som antingen är plast eller fästa på pannan, vilket gör dem omöjliga att belägga.

Beställ en Re-Coat till dina OnePans