Soppa:
1 kg butternutpumpa, skalad och skuren i tärningar
2 gula lökar, hackade
1 chili, skivad
5 dl kycklingbuljong
1 dl crème fraiche
Salt och peppar
Färsk timjan
Krutonger:
4 skivor vitt bröd, skuret i tärningar
½ tsk chilipulver
1–2 tsk vitlökspulver
Salt och peppar
Olivolja
1 kg butternutpumpa, skalad och skuren i tärningar
2 gula lökar, hackade
1 chili, skivad
5 dl kycklingbuljong
1 dl crème fraiche
Salt och peppar
Färsk timjan
Krutonger:
4 skivor vitt bröd, skuret i tärningar
½ tsk chilipulver
1–2 tsk vitlökspulver
Salt och peppar
Olivolja
Instruktioner:
- Sätt ugnen på 200 grader och förbered alla ingredienser: skala och tärna pumpan, hacka löken och skiva chilin.
- Hetta upp lite olivolja i din OnePot-gryta och fräs pumpa, lök och chili i några minuter tills de mjuknar något. Krydda med salt och peppar.
- Häll i buljongen direkt i grytan, sätt på locket och låt soppan sjuda på låg värme i cirka 20 minuter, tills pumpan är helt mjuk.
- Under tiden gör du krutongerna: blanda brödtärningar med olivolja, vitlökspulver, chilipulver, salt och peppar. Rosta i ugnen 5 minuter tills de fått fin färg och blivit krispiga.
- Mixa soppan slät direkt i grytan med en stavmixer. Rör ner crème fraiche och smaka av med salt, peppar och eventuellt lite extra chili.
- Servera soppan toppad med en skvätt grädde, färsk timjan och de nyrostade krutongerna.