Enkel frukostidé: ugnsomelett med ost och grönsaker

Enkel frukostidé: ugnsomelett med ost och grönsaker


Recept av Lovisa Karlsson

Letar du efter en enkel och snabb ugnsomelett som alltid blir luftig, krämig och perfekt till frukost eller brunch? Då är det här det bästa receptet på ugnsomelett i ugn – tillagad direkt i vår OneServe ugnsform, som fungerar både på induktionshäll och i ugnen.

Tillagningstid: 15 min
Antal personer: 2-4

Ingredienser

4 ägg
2 msk mjölk
1 liten gul lök, hackad
½ paprika, skuren i bitar
½ dl broccoli, delad i små buketter
1 msk smör eller olivolja
½ dl riven ost (t.ex. cheddar eller västerbotten)
Salt & svartpeppar
Färska örter (t.ex. persilja, basilika eller gräslök)

Så här gör du

  1. Förvärm ugnen till 200°C.

  2. Stek grönsakerna i din OneServe ugnsform på spisen med smör eller olja i ett par minuter tills de mjuknar.

  3. Vispa ihop äggsmeten: Blanda ägg, mjölk, salt och peppar.

  4. Häll över i formen och toppa med riven ost.

  5. Grädda i ugnen i 5–8 minuter tills omeletten fått fin färg och är fluffig.

  6. Toppa med örter och servera direkt ur formen – varmt, gott och superenkelt!

För bästa resultat


Vi rekommenderar att du använder dig av:

Enkel frukostidé: ugnsomelett med ost och grönsaker
Ugnsform & stekplatta för induktion, Non-stick | OneServe