Snabbaste och enklaste sättet att göra julköttbullar

Snabbaste och enklaste sättet att göra julköttbullar


Recept av Rebeka Wallborg

Visste du att du kan steka köttbullar direkt i ugnen? Med våra ugnsplåtar går det både snabbare och jämnare än i stekpannan. Den patenterade iPinium-teknologin gör att plåten blir varm på bara några sekunder, vilket ger köttbullarna en fin stekyta och jämn färg utan att du behöver vända dem vid spisen.

Det här receptet är perfekt när du vill förbereda julbordet smidigt, göra många köttbullar samtidigt eller helt enkelt slippa steka i omgångar. OneSheet gör jobbet åt dig – och resultatet blir saftiga köttbullar med riktigt fin yta, direkt från ugnen.

Tillagningstid: 20
Antal personer: 5

Ingredienser

1 ägg
0.5 dl vispgrädde
2 msk skånsk senap
1 dl ströbröd
Salt, svartpeppar, kryddpeppar
500 g blandfärs
0.5 gul lök, riven

Så här gör du

  1. Blanda ägg, grädde, senap, ströbröd och kryddor i en bunke och låt svälla i 5–10 minuter.
  2. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Blanda ner färsen och den rivna löken i ströbrödsblandningen. Rulla till cirka 30 köttbullar och lägg dem direkt på din kalla OneSheet.
  4. Stek i ugnen i 5 minuter. Ta ut plåten, skaka den så köttbullarna rullar runt och sätt tillbaka i ugnen ett par minuter till tills de fått fin färg och är genomstekta. 

För bästa resultat


Vi rekommenderar att du använder dig av:

Snabbaste och enklaste sättet att göra julköttbullar
Pizzaplåt för bakning i ugn, Non-stick | OneSheet