OneForm cookie plåt

Pepparkaks-cookies med apelsinchoklad-glasyr


Recept av Rebeka Wallborg

Julens enklaste och godaste pepparkaks-cookies bakas smidigt i OneForm cookie plåt. Här möts en mjuk, kryddig kakdeg med en len apelsinchoklad-glasyr som ger varje cookie en perfekt julig finish. OneForm ger jämn värme, fina kanter och ett jämnt resultat utan bakplåtspapper, vilket gör det enkelt att lyckas varje gång. Ett riktigt härligt recept för adventsfika, julmys eller när du bara vill baka något snabbt och festligt.

Tillagningstid: 40 min
Antal personer: 4

Ingredienser

Cookies:
1 ägg
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
150 g smör
150 g mjölkchoklad, hackad
3 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 tsk pepparkakskrydda

Glasyr:
50 g smör
0.5 dl kallt kaffe
3.5 dl florsocker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Finrivet skal från 1 apelsin
Flingsalt
Valfritt: snöflingsströssel eller extra flingsalt

Så här gör du

  1. Vispa ihop ägg, strösocker, farinsocker och vaniljsocker tills smeten blir luftig.
  2. Smält smöret i en kastrull och rör ner den hackade chokladen. Blanda sedan chokladblandningen med äggsmeten.
  3. Rör ihop vetemjöl, kakao, bakpulver och pepparkakskrydda i en separat skål och sikta ner i smeten. Arbeta ihop till en tjock deg och låt vila i kylen i ca 20 minuter.
  4. Sätt ugnen på 175 grader. Rulla degen till 8–10 bollar och grädda i din OneForm i 10–12 minuter tills kakorna fått fina kanter och en seg mitten.
  5. Smält smöret i din OnePan 26 Traktörpanna och blanda ner kaffe, florsocker, kakao, vaniljsocker och finrivet apelsinskal tills glasyren blir slät och jämn.
  6. Låt kakorna svalna något innan du brer på glasyren. Toppa med snöflingsströssel eller lite flingsalt.

För bästa resultat


Vi rekommenderar att du använder dig av:

OneForm cookie plåt
Ugnsplåt för ägg & plättar, Non-stick utan PFAS | OneForm
Traktörpanna 26 cm, Djup stekpanna med lock | OnePan