Till persikorna
4 mogna persikor eller nektariner, halverade
1,5 dl brunt farinsocker
3 msk färsk rosmarin, finhackad
Flingsalt
Smör (till stekning)
Kolasås
3 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
50 g smör
0,5 dl ljus sirap
1 vaniljstång (eller 1 tsk vaniljpasta/extrakt)
En nypa flingsalt
Till servering
Vaniljglass
4 mogna persikor eller nektariner, halverade
1,5 dl brunt farinsocker
3 msk färsk rosmarin, finhackad
Flingsalt
Smör (till stekning)
Kolasås
3 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
50 g smör
0,5 dl ljus sirap
1 vaniljstång (eller 1 tsk vaniljpasta/extrakt)
En nypa flingsalt
Till servering
Vaniljglass
- Sätt ugnen på 200°C.
- Blanda farinsocker, rosmarin och en nypa flingsalt.
- Tryck blandningen på den skurna sidan av persikohalvorna.
- Hetta upp smör i din OnePan 28 och stek persikorna med snittytan nedåt i cirka 5 minuter tills de fått fin färg.
- Sätt in pannan direkt i ugnen och rosta i 10 minuter. Vänd på persikorna och grädda någon minut till.
- Gör under tiden kolasåsen i OnePan 26. Lägg i alla ingredienser, koka upp och låt sjuda i cirka 15 minuter. Låt svalna något.
- Servera de varma persikorna med en kula vaniljglass och ringla över kolasås. Njut!