250g vetemjöl
1 tsk salt
1/2 paket (3,5g) torrjäst
175ml ljummet vatten
1 msk olivolja (plus extra för ringling)
Körsbärstomater, halverade
1 liten vitlöksklyfta, tunt skivad
Färsk basilika (valfritt)
Flingsalt för topping
1 tsk salt
1/2 paket (3,5g) torrjäst
175ml ljummet vatten
1 msk olivolja (plus extra för ringling)
Körsbärstomater, halverade
1 liten vitlöksklyfta, tunt skivad
Färsk basilika (valfritt)
Flingsalt för topping
- Förbered degen: Blanda mjöl, salt och jäst i en skål. Tillsätt gradvis det ljumma vattnet och olivoljan medan du rör tills en kladdig deg bildas.
- Knåda: Knåda degen i cirka 3–5 minuter tills den blir smidig.
- Låt jäsa: Täck degen med en fuktig kökshandduk och låt den jäsa på en varm plats i 30–45 minuter tills den dubblat i storlek.
- Forma i OneServe: Smörj din OneServe med lite olja och tryck ut degen jämnt i formen. Låt vila ytterligare 10 minuter.
- Lägg på toppingen: Gör små gropar i degen med fingertopparna och toppa med halverade körsbärstomater och vitlöksskivor. Ringla över olivolja och strö på flingsalt.
- Grädda: Förvärm ugnen till 220°C. Grädda focaccian i OneServe i 15–20 minuter tills den är gyllene och krispig i kanterna.
- Servera: Låt brödet svalna några minuter, toppa eventuellt med färsk basilika och njut varmt!