Pestopasta med burrata & citronstekt sparris

Frisk, krämig och full av smak – den här pestopastan med burrata och citronstekt sparris är lika god som den är enkel. Med hjälp av din ONEPan 26 går det snabbt att laga – och ännu snabbare att diska upp.

Perfekt till middag mitt i veckan eller som en vårig helgfavorit.

Pesto
2 krukor färsk basilika
0,5 dl rostade pinjenötter
1 vitlöksklyfta, riven
1 dl parmesan, riven
1,5–2 dl olivolja
Salt och peppar

Pasta
400 g valfri pasta
250 g sparris
Smör till stekning
Saften från 1/4 citron
1 burrata
  1. Gör peston: Mortla vitlöken med lite salt. Lägg i basilika i omgångar tills du får en grön röra. Mortla ner pinjenötter, parmesan och olja. Smaka av med salt och peppar.
  2. Koka pastan: Följ anvisningarna på förpackningen. Spara lite av pastavattnet.
  3. Stek sparrisen: Dela i mindre bitar och stek i smör i din OnePan 26 tills gyllene. Pressa över citron och krydda med salt och peppar.
  4. Blanda ihop allt: Tillsätt pesto, pasta och lite pastavatten direkt i pannan. Rör om och toppa med burrata. Njut!