75 g smör
1 dl socker
2 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
Rivet skal från 1 citron
1 msk färsk citronsaft
1 tsk vaniljsocker
En nypa salt
För glasyren:
1 dl strösocker
1 msk citronsaft
Valfritt: rivet citronskal, hackade mandlar eller strössel
1 dl socker
2 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
Rivet skal från 1 citron
1 msk färsk citronsaft
1 tsk vaniljsocker
En nypa salt
För glasyren:
1 dl strösocker
1 msk citronsaft
Valfritt: rivet citronskal, hackade mandlar eller strössel
- Sätt ugnen på 180°C.
- Smält smöret direkt i OnePan 20 och låt det svalna något.
- Vispa ägg och socker fluffigt i en bunke.
- Tillsätt smör, citronsaft och rivet citronskal.
- Rör ner mandelmjöl, vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och en nypa salt.
- Häll smeten i OnePan 20 och grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter, tills kakan fått fin färg och känns fast.
- Låt svalna i pannan.
- Rör ihop florsocker och citronsaft till en glasyr och ringla över kakan. Toppa gärna med rivet citronskal eller hackade mandlar.