1 tsk salt
1/2 paket (3,5 g) torrjäst
175 ml varmt vatten
1 msk olivolja (plus extra för att ringla över)
Körsbärstomater, halverade
1 liten vitlöksklyfta, tunt skivad
Färska basilikablad (tillval)
Flingigt havssalt för topping
-
Förbered degen: Blanda mjöl, salt och jäst i en skål. Tillsätt gradvis det varma vattnet och olivoljan under omrörning tills det bildas en klibbig deg.
-
Knåda: Knåda degen i ca 3-5 minuter tills den är smidig.
-
Låt den jäsa: Täck över degen med en fuktig handduk och låt den jäsa 30-45 minuter på en varm plats tills den har blivit dubbelt så stor.
-
Forma den i OneServe: Olja in din OneServe ugnsform lätt och tryck sedan ut degen jämnt i formen. Låt den vila i ytterligare 10 minuter.
-
Lägg till toppings: Gröp ur ytan med fingrarna och lägg sedan på halva körsbärstomater, vitlöksskivor och en skvätt olivolja. Strö över flingsalt på toppen.
-
Baka: Förvärm ugnen till 220°C (425°F). Baka focaccian i OneServe i 15-20 minuter, eller tills den är gyllene och krispig på kanterna.
-
Servera: Låt svalna i några minuter och garnera sedan med färsk basilika om så önskas. Njut varm!