Enkelt recept på focaccia i OneServe

Enkelt recept på focaccia i OneServe


Recept av Rebeka Matukevica

Letar du efter ett enkelt och gott recept på focaccia? Den här småskaliga focaccian som görs i OneServe är perfekt för snabb bakning med minimal ansträngning! Krispig på utsidan, mjuk på insidan och toppad med smakrika ingredienser som körsbärstomater och vitlök - det här receptet är ett måste att prova!

Tillagningstid: 1,5 h
Antal personer: 4

Ingredienser

• 250 g mjöl
• 1 tsk salt
• 1/2 paket (3,5 g) torrjäst
• 175 ml varmt vatten
• 1 msk olivolja (plus extra för att ringla över)
• Körsbärstomater, halverade
• 1 liten vitlöksklyfta, tunt skivad
• Färska basilikablad (tillval)
• Flingigt havssalt för topping

Så här gör du

  1. Förbered degen: Blanda mjöl, salt och jäst i en skål. Tillsätt gradvis det varma vattnet och olivoljan under omrörning tills det bildas en klibbig deg.

  2. Knåda: Knåda degen i ca 3-5 minuter tills den är smidig.

  3. Låt den jäsa: Täck över degen med en fuktig handduk och låt den jäsa 30-45 minuter på en varm plats tills den har blivit dubbelt så stor.

  4. Forma den i OneServe: Olja in din OneServe ugnsform lätt och tryck sedan ut degen jämnt i formen. Låt den vila i ytterligare 10 minuter.

  5. Lägg till toppings: Gröp ur ytan med fingrarna och lägg sedan på halva körsbärstomater, vitlöksskivor och en skvätt olivolja. Strö över flingsalt på toppen.

  6. Baka: Förvärm ugnen till 220°C (425°F). Baka focaccian i OneServe i 15-20 minuter, eller tills den är gyllene och krispig på kanterna.

  7. Servera: Låt svalna i några minuter och garnera sedan med färsk basilika om så önskas. Njut varm!