OnePan Marry Me Chicken Risoni

Detta recept ger dig en krämig kyckling- och risonirätt, perfekt för en utsökt middag med minimal ansträngning. Allt tillagas i OnePan 26, vilket gör det både bekvämt och otroligt gott!

500 gr kycklingbröst, skurna i tärningar
2 msk olivolja
5 vitlöksklyftor, mosade
1 dl soltorkade tomater i olja, avrunna
2 tsk kryddor (paprika, oregano, basilika)
1 tsk malen svartpeppar
2.5 dl risoni
6 dl kycklingbuljong (eller vatten)
1,5 dl fullfet kokosmjölk eller grädde
2 handfulla färsk spenat
1 dl färskriven parmesanost
  1. Förbered kycklingen och skär den i tärningar.
  2. Värm olivoljan i din OnePan traktörpanna 26 cm på medelvärme. Tillsätt kycklingbitarna och stek tills de är gyllene på alla sidor, ca 3-4 min. Tillsätt salt, paprikapulver, kryddor och peppar
  3. Tillsätt pressad vitlök och soltorkade tomater i samma stekpanna. Fräs i 1-2 minuter tills vitlöken börjar dofta.
  4. Rosta risonin i ca 1 minut och låt den suga upp smakerna.
  5. Häll i kycklingbuljongen, rör om väl och sänk värmen något. Låt blandningen sjuda under lock i ca 6-8 minuter tills risonin är nästan genomkokt.
  6. Rör i kokosmjölken (eller grädden) och den färska spenaten. Låt spenaten vissna och risonin absorbera vätskan i 2-3 minuter.
  7. Rör ner den nyrivna parmesanosten. Låt allt koka ihop tills osten har smält och såsen blir krämig.
  8. Smaka av och justera kryddningen om det behövs. Servera omedelbart och njut!

Tips: För extra smak, strö lite extra parmesan på toppen och droppa med olivolja före servering!