500 gr kycklingbröst, skurna i tärningar
2 msk olivolja
5 vitlöksklyftor, mosade
1 dl soltorkade tomater i olja, avrunna
2 tsk kryddor (paprika, oregano, basilika)
1 tsk malen svartpeppar
2.5 dl risoni
6 dl kycklingbuljong (eller vatten)
1,5 dl fullfet kokosmjölk eller grädde
2 handfulla färsk spenat
1 dl färskriven parmesanost
2 msk olivolja
5 vitlöksklyftor, mosade
1 dl soltorkade tomater i olja, avrunna
2 tsk kryddor (paprika, oregano, basilika)
1 tsk malen svartpeppar
2.5 dl risoni
6 dl kycklingbuljong (eller vatten)
1,5 dl fullfet kokosmjölk eller grädde
2 handfulla färsk spenat
1 dl färskriven parmesanost
- Förbered kycklingen och skär den i tärningar.
- Värm olivoljan i din OnePan traktörpanna 26 cm på medelvärme. Tillsätt kycklingbitarna och stek tills de är gyllene på alla sidor, ca 3-4 min. Tillsätt salt, paprikapulver, kryddor och peppar
- Tillsätt pressad vitlök och soltorkade tomater i samma stekpanna. Fräs i 1-2 minuter tills vitlöken börjar dofta.
- Rosta risonin i ca 1 minut och låt den suga upp smakerna.
- Häll i kycklingbuljongen, rör om väl och sänk värmen något. Låt blandningen sjuda under lock i ca 6-8 minuter tills risonin är nästan genomkokt.
- Rör i kokosmjölken (eller grädden) och den färska spenaten. Låt spenaten vissna och risonin absorbera vätskan i 2-3 minuter.
- Rör ner den nyrivna parmesanosten. Låt allt koka ihop tills osten har smält och såsen blir krämig.
- Smaka av och justera kryddningen om det behövs. Servera omedelbart och njut!
Tips: För extra smak, strö lite extra parmesan på toppen och droppa med olivolja före servering!