Citron- och mandelkaka med glasyr – i en OnePan

Citron- och mandelkaka med glasyr – i en OnePan


Recept av Rebeka Matukevica

Fira påsk med en mjuk, smakrik tårta som är lika enkel att göra som den är vacker att servera. Den här citron- och mandelkakan är den perfekta vårkakan - lätt, väldoftande och bakad direkt i din OnePan stekpanna.

Tillagningstid: 25 min
Antal personer: 4-6

Ingredienser

75 g smör
1 dl socker
2 ägg
1 dl vanligt mjöl
1 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
Skal av 1 ekologisk citron
1 msk färsk citronsaft
1 tsk vaniljsocker
En nypa salt

Till glasyren:
1 dl strösocker
1 msk citronsaft (justera till önskad konsistens)
Valfri topping: extra citronskal, hackad mandel eller påskströssel

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 180°C
  2. Smält smöret direkt i OnePan 20 och lät svalna något
  3. Vispa ägg och socker fluffigt
  4. Tillsätt smör, citronsaft och citronskal
  5. Rör ner resten av ingredienserna
  6. Häll smeten i OnePan och grädda i ca 10-15 min
  7. Lat svalna och toppa med glasyr och valfri topping

För bästa resultat


Vi rekommenderar att du använder dig av:

Citron- och mandelkaka med glasyr – i en OnePan
Stekpanna 20 cm, Non-stick utan PFAS | OnePan