
Bemästra konsten att bryna kött med dessa proffstips

1) Placera pannan på hög värme. För styckningsdelar med fettkappa, lägg köttet i pannan från början och tillsätt en nypa salt till kappan. När fettet smälter och blir gyllene (om det finns en fettkappa) kan du vända på köttet och börja steka den andra sidan. Om det inte finns någon fettkappa kan du använda talg eller matolja.
2) Bryn alla sidor tills de får en gyllene färg. När köttet är vackert karamelliserat, sänk spisens temperatur till cirka 70%..

3) Tillsätt en generös klick smör, ett par krossade vitlöksklyftor och en kvist timjan och/eller rosmarin. Skeda det infunderade smöret över köttet, låt det karamellisera och nå önskad innertemperatur.
4) Låt köttet vila i minst 5 minuter innan du skivar upp ditt mästerverk. Detta viktiga steg säkerställer att safterna omfördelas i hela köttet, vilket ger en saftig och smakrik bit.