Spaghetti alle Vongole



Musslornas milda sälta möter en kryddig twist av röd chili och vitlök i vårt förtjusande recept på Spaghetti alle Vongole! I denna enkla men smakrika maträtt använder vi vår senaste kökskompis, OnePan 26 Sauté, för att göra sin magi i köket.

Ingredienser:


• 300g Spaghetti eller linguini
• 1 röd chili
• 4 vitlöksklyftor
• 1 gul lök eller 2 schalottenlökar
• 1/2 dl olivolja
• 1 nät blåmusslor eller vongole
• 250 g körsbärstomater (tillval)
• 2 dl vitt vin (eller 2 msk äppelcidervinäger blandat med vatten om vin inte finns tillgängligt)
• 50g smör
• Salt & peppar
• 50 g riven parmesanost (helst Parmigiano Reggiano)
• Basilika

Så här gör man:


1) Koka pastan i saltat vatten tills den är al dente.

2) Skölj och rengör musslorna.

3) Hacka lök, vitlök och chili.

4) Hetta upp OnePan 26 Sauté till hög temperatur. Fräs lök, vitlök och chili i rikligt med olivolja, tillsätt musslor, halverade körsbärstomater, vitt vin och strö över salt.

5) Täck med ett glaslock och låt det sjuda i 2-3 minuter tills musslorna öppnar sig.

6) Vänd i en generös klick smör, blanda och blanda sedan med pastan. Servera med riven parmesan och färsk basilika.