Taleggio flatbread

Inget slår doften av nybakat bröd. Det här Taleggio-flatbrödet är en vinnare varje gång - antingen som förrätt eller som ersättning för en finare brödkorg. Och vad som är ännu bättre är att du inte ens behöver förvärma OneTray - sträck bara ut degen rakt på den blanka sidan, toppa med ost och skjut sedan in i ugnen.


Deg:
25 g färsk jäst (eller 1 påse torrjäst)
1 tesked strösocker
3 dl ljummet vatten
6 msk olivolja
1 msk färsk rosmarin, finhackad
Ca 7 dl vetemjöl (börja med 6 dl och tillsätt mer vid behov)
1 tesked grovt salt
1 dl riven parmesan

Topping (för första brödet):
Flingsalt
Hyvlad tryffel (valfritt)

För andra omgången:
2 msk olivolja
1 tsk färska rosmarinblad
Taleggio (ca 100 g, beroende på smak)
  1. Sätt ugnsgallret i mitten och placera en pizzasten på gallret. Förvärm ugnen till 450 grader. Blanda jäst, socker och vatten i skålen till en stående mixer med degkrokstillsats. Låt stå tills det är skummigt, ca 10 minuter. Rör om tills jäst och socker har lösts upp. Tillsätt 6 msk olja, hackad rosmarin, mjöl, grovsalt och parmesan och arbeta på medelhastighet tills degen bildar en boll, ca 2 minuter.

  2. Knåda degen på en lätt mjölad yta tills den är smidig och elastisk. Pensla en medelstor skål lätt med olja. Lägg degen i skålen. Täck över med en ren kökshandduk och låt jäsa på en varm plats tills den är dubbelt så stor, ca 1 timme.

  3. Baka, rotera brödet en gång, tills skorpan är gyllene och osten bubblar, 10 till 12 minuter. Överför pergament och bröd till ett trådställ. Hyvla över hälften av tryffeln om så önskas och strö över flagat havssalt. Upprepa med resterande deg, 2 msk olja, 1 tsk rosmarinblad och Taleggio. Skiva i klyftor eller rutor och servera varm eller rumstempererad.