
Svensk potatispannkaka (råraka) med löjrom
Unna dig en traditionell svensk maträtt med detta recept på råraka, en krispig potatispannkaka. Den är toppad med rik löjrom, smetana, färsk dill och rödlök. Perfekt som en elegant aptitretare eller ett gourmet-snacks.

Ingredienser:
•Fasta potatisar
• Rödlök
• Smör
• Löjrom
• Gräddfil (smetana)
• Färsk dill eller gräslök
• Citron
• Salt & Peppar

Så här gör du:
1) Ställ in ugnen på 210 grader Celsius varmluft.
2) Skala potatisen och riv den på den grova sidan av ett rivjärn.
3) Blötlägg i kallt vatten i ca 30 minuter, låt rinna av ordentligt i ett durkslag. Pressa gärna ut överflödigt vatten.
4) Skeda potatissmeten tunt på OneForm, platta till den, strö över salt och lägg en skiva smör på toppen.
5) Ställ in OneForm i ugnen. Vänd dem efter 10 minuter så att de blir brända på båda sidor. Vänta i ytterligare 3-4 minuter. Stek tills de är genomstekta, krispiga och vackert gyllenbruna.
6) Finhacka rödlök och dill (eller gräslök).
7) Toppa varje råraka med en sked löjrom. Lägg en klick gräddfil (smetana) ovanpå. Strö nyhackad dill/ gräslök över rårakan och garnera med rödlök.
8) Servera rårakan medan den är varm och krispig med citron vid sidan om. Smaklig måltid!