Pinza med kantareller



Det här är en härlig variant av Pinza, en traditionell italiensk tunnbrödspizza, med smakrik rödlök, kantarellsvamp och frisk dill. God aptit!

Ingredients:


• 1 färdig pizzadeg (eller gör din egen)
• 1 rödlök
• 150 g färsk kantarellsvamp, rensad och skivad
• En handfull färsk dill, hackad
• 1 matsked olivolja
• 100 g grädde
• 100 g riven mozzarellaost
• Salt & svartpeppar efter smak

Så här gör du:


1) Förvärm ugnen till 220°C (430°F).

2) Kavla ut pizzadegen på en OneSheet eller en OneTray till önskad tjocklek och form. Du behöver inte förvärma dina OnePan-plåtar.

3) Fördela smetana jämnt över pizzadegen.

4) Strö den rivna mozzarellaosten över smetana.

5) Hetta upp olivoljan i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt rödlök och kantareller. Fräs dem tills de är mjuka och svampen har fått lite färg..

6) Fördela den sauterade rödlöken och kantarellerna jämnt över pizzan. Krydda med salt och svartpeppar efter smak.

7) Grädda i ugnen på 220°C (430°F) i ca 10 minuter eller tills pizzadegen är gyllenbrun och osten har smält.

8) Ta ut din Pinza ur ugnen, strö över den färska dillen och servera omedelbart.